NEN 3140 Cursus

De NEN 3140 norm geeft in hoofdlijnen aan hoe veilig te werk te gaan wanneer u werkt met elektrotechniek. De richtlijn geeft minimale voorschriften weer waar arbeidsplaatsen en arbeidsmiddelen aan moeten voldoen, zodat werknemers op die plaatsen veilig kunnen werken. Bij ELEKTROdirect weten we hoeveel tijd en geld opleiden vaak kost. Toch is het belangrijk dat u en uw medewerkers veilig werken. Daarnaast verwachten opdrachtgevers in veel gevallen bepaalde certificering van u. Aan de andere kant probeert u de kosten zo laag mogelijk te houden. Niet altijd een gemakkelijke opgave. ELEKTROdirect biedt u daarvoor de perfecte oplossing.

Het e-learning NEN 3140 VOP of NEN 3140 VP cursuspakket bestaat uit:

  • 7 interactieve leermodules inclusief een oefentoets per module
  • Digitaal naslagwerk
  • Het laatst gepubliceerde proefexamen
  • Een schriftelijk eindexamen

De online NEN 3140 cursus kunt u direct volgen. Het NEN 3140 VOP of VP examen wordt individueel afgenomen op meer dan 40 locaties door Nederland. U kunt snel en simpel het NEN 3140 certificaat behalen.

De online NEN 3140 cursus is beschikbaar in de volgende talen:

NEN 3140 cursus

Kijk hieronder welke cursus het beste bij u past.

NEN 3140NEN 3140 VOP cursus voor uitvoerend personeel
VOP staat voor Voldoende Onderricht Persoon. Voldoende Onderricht Persoon (VOP) is bedoeld voor mensen die binnen een organisatie bevoegd zijn om diverse standaard elektrotechnische werkzaamheden uit te voeren. U leert te handelen op de correcte en vooral veilige manier wanneer u werkt met elektriciteit, zoals dat is voorgeschreven in de NEN 3140 norm. Elektronische werkzaamheden worden onder begeleiding van een VP-er (Vakbekwaam Persoon) uitgevoerd. De training is beschikbaar als online cursuspakket of als 1-daagse klassikale herinstructie. U leert de risico’s te herkennen op het werk, wat te doen tijdens het werk, wat te gebruiken tijdens het werk en hoe uw gedrag aan te passen aan de situatie.

NEN 3140 VP cursus voor zelfstandig personeel
VP staat voor Vakbekwaam Persoon. Vakbewaam Persoon (VP) is bedoeld voor medewerkers die werken aan elektrische installaties, zoals bijv. inspecteren en uitbreiden van installaties. Deze medewerkers moeten periodiek opgeleid worden. In deze cursus leert u veilig te werken in de buurt van deze installaties. U bent bevoegd elektronische werkzaamheden zelfstandig uit te voeren. Als VP-er heeft u als vooropleiding LTS Energietechniek of vergelijkbaar en toereikende kennis van NEN 1010. De training is beschikbaar als online cursuspakket of als 1-daagse klassikale herinstructie.