NEN 3140 Cursus

  • Boeken en direct starten
  • Eenvoudig thuis leren
  • Inclusief examen
  • Officieel certificaat

 

Om veilig te werken aan of in de buurt van elektrische laagspanningsinstallaties dient u de procedures te kennen en risico’s te kunnen inschatten. De NEN 3140 norm is een methode om dat systematisch te managen. Tegenwoordig stellen veel opdrachtgevers NEN 3140 certificering verplicht bij het uitschrijven van opdrachten.

Voor wie is de NEN 3140 cursus bedoeld?

Voor medewerkers die elektrotechnische werkzaamheden uitvoeren in of rondom elektrotechnische installaties. NEN 3140 is de standaard als het gaat om exploitatie, onderhoud, inspectie en beheer van elektrische arbeidsmiddelen. Afhankelijk van het niveau waarop u werkzaamheden uitvoert, dient u een certificaat VOP, VP of IV of WV via e-learning of klassikaal te behalen.

NEN 3140 Certificering bij Elektrodirect

Voor ieder examen, online of klassikaal, heeft Elektrodirect ter voorbereiding e-learning cursuspakketten. Na inschrijving ontvangt de kandidaat de inlogcodes voor toegang tot het gewenste cursuspakket. De inhoud van alle e-learning cursuspakketten wordt jaarlijks getoetst aan de eindtermen, de wet of arboregels. Met Elektrodirect haalt u snel, gemakkelijk en tegen lage kosten het NEN 3140 certificaat.

Beschikbare Talen

De e-learning en het examen zijn beschikbaar in de talen Nederlands en Engels. U kunt het Engelse pakket kiezen via de Direct inschrijven knop. U vindt het onder de volgende namen:

NEN 3140 Skilled person (VP)
NEN 3140 Instructed person (VOP